Előfizetői tartalom

Megrészegedett Zwack piac - Ájulás jön?

Sándor Dávid
A hazai társaságok közül elsőként tette közzé negyedik negyedéves számait a Zwack. A társaságnál tovább folytatódik a kétszámjegyű visszaesés, bár az eredménytervek teljesíthetőnek tűnnek. Összességében az elmúlt időszak jelentős árfolyam emelkedését követően osztalékalapon már nem nevezhetők vonzónak a papírok. A gyorsjelentés főbb pontjai: - bevételi szinten ismét kétszámjegyű csökkenés, tovább szenved a prémium és kommersz szegmens, - rugalmas alkalmazkodás a költség sorokon, de üzemi szinten így is 14%-os visszaesés, - a készpénzállomány részvényenkénti 590 forintos szintre apadt, - a mendzsment szerint tartható az éves 3 milliárd forintos adózás előtti eredményterv.

Folytatódó visszaesés. A Zwack pénzügyi éve április 1-től március 31-ig tart, így a társaság mai gyorsjelentése a harmadik pénzügyi negyedévről szól. Az alábbiakban azonban az egyes negyedévek alatt a naptári (azaz jelen esetben 2009 negyedik) negyedéveket értjük. A számviteli elszámolás változásai: - a 2006-os negyedik negyedévtől adó soron a társasági adó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés