Előfizetői tartalom

A befektetéseknél már számolni kell a klímaváltozással is

Portfolio
A befektetők egyre jobban érdeklődnek a klímaváltozás üzleti jellegű hatásairól, de egyelőre nem kapnak megfelelő, egységes tájékoztatást a cégektől. Amerikában e probléma megoldására a tőzsdén jegyzett társaságok a mai nap folyamán - a várakozások szerint - iránymutatást kapnak a SEC-től (amerikai tőzsde- és értékpapír-felügyelet), így a jövőben szabályozottabbá válhat a klímaváltozással kapcsolatos üzleti kockázatok közlésének módja.

Habár egyre több társaság hozza közre a klímaváltozással kapcsolatos adatsorait, azok nem egységesek, ezért a befektetőknek jelenleg viszonylag nehéz dolguk van az adatok összehasonlításakor, illetve a döntések meghozatalakor - olvasható a Bloombergen. A hírportál példaként említi az egyik legnagyobb amerikai nyugdíjalapot, amely az utóbbi időben szeretne több információhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés