Előfizetői tartalom

Távhő: egy jó gázkazán ellen továbbra is nehéz a verseny

Portfolio
A távhő versenyképessége továbbra is kérdéses, derül ki az Energia Klub nemrég közzétett felméréséből, amiben 30 különböző város távfűtési díjait igyekeztek összehasonlítani a gázfűtés költségeivel. A modern, hatékony gázkazánokkal továbbra is nehezen veszi fel a versenyt a távhő, bár a nemrég életbe lépett áfa-csökkentés hatására a régebbi, alacsonyabb hatásfokú berendezéseknél már sok esetben gazdaságosabbá vált. Persze nem biztos, hogy a gáz ára "a helyén" van - teszik hozzá az elemzés készítői.

Mint ismeretes január 15-től a távfő áfája 5%-ra zsugorodott azt követően, hogy az Európai Bizottság nem emelt kifogást a kormányzat e csökkentési célkitűzése ellen, amely a fűtési mód versenyképességét kívánta javítani, illetve csökkenteni mintegy 600-650 ezer háztartás terheit. Az más kérdés, hogy ezzel miként ösztönzik az energiahatékonyság növekedését......

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés