Előfizetői tartalom

Lízingszövetség: súlyos hiba a vagyonadó törvényben

Portfolio
Súlyos törvényalkotási hiba, hogy hátrányosan megkülönböztet a vagyonadóról szóló jogszabály egy finanszírozási formát - mondta a Magyar Lízingszövetség főtitkára annak kapcsán, hogy a lízingelt lakásoknál a lízingcég az adó alanya, de a költségeket átháríthatja az ügyfélre. Lévai Gábor hozzátette: nagyon valószínű, hogy minden lízingszerződésben szerepel olyan kitétel, amelyre hivatkozva az extra költség áthárítható az ügyfélre.

A lízingszerződések általában tartalmazzák azt a kitételt, hogy ha a finanszírozón kívül álló okok miatt korábban nem látott költségek merülnek fel, azok átháríthatók az ügyfelekre - mondta az InfoRádiónak a Magyar Lízingszövetség főtitkára. Lévai Gábor erről a január 1-jén életbe lépett vagyonadóról szóló törvény kapcsán beszélt. Az új adóterhet lakásonként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés