Előfizetői tartalom

Hatalmas lehetőségek az off-shore szélenergiában

Portfolio
A tavalyi évben 54%-kal növekedett az off-shore szélenergia piac Európában, állítja az európai szélenergia szövetség, az EWEA. A szervezet által készített kimutatás szerint a szektor tavalyi bevétele kb. 1.5 mrd eurós nagyságrendű volt, és az idei évre ennek a dupláját valószínűsítik. Az elmúlt évben összesen 8 szélparkot adtak át, mintegy 199 turbina hálózatra kapcsolásával.

A szervezet által vezetett statisztika szerint Európában 8 tengeri szélparkot adtak át és kapcsoltak rá a hálózatra 2009-ben. Az említett nyolc tengeri szélfarmon összesen 199 turbina termeli az áramot, amelyek összkapacitása 577 MW. Az EWEA-t vezető Christian Kjaer szerint a tavalyi eredmények különösen jónak minősülnek, főleg, ha számba vesszük azt a hitelszűkét, amellyel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés