Előfizetői tartalom

A Fővárosi Bíróságnak nem tetszett az Emfesz múlt évi eladása (2.)

Portfolio
Hétfőn közigazgatási pert vesztett első fokon a Magyar Energia Hivatal az Emfesz előző tulajdonosával szemben. Az ítélet szerint elhamarkodottan hagyták jóvá, hogy a RosGas szerezte meg a céget - írja az Index. Az Emfesz időközben közölte, hogy a Fővárosi Bíróság mai döntését tiszteletben tartja, azonban a bíróság által kifogásolt feltételeket pótolhatónak tartja. A Emfesz hangsúlyozza, hogy az első fokú ítélet nem jogerős és semmilyen módon sem befolyásolja a társaság napi működését. A fellebbezésről később születik döntés.

A Fővárosi Bíróságon hétfőn pert vesztett első fokon a Magyar Energia Hivatal a Mabofi nevű ciprusi céggel szemben. Utóbbi tulajdonosa azt állítja, hogy az Emfesz nevű magyar gázszolgáltató céget akarata ellenére adta el a cég ügyvezető igazgatója, 1 dollárért, tavaly áprilisban, a Svájcban bejegyzett RosGas Ag-nek. A Mabofi, és annak Dmitrij Firtas nevű ukrán tulajdonosa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés