Előfizetői tartalom

Hogyan harcolna a felügyelet az olajspekulánsok elburjánzása ellen?

Portfolio
Tegnap ismertette az amerikai Határidős Tőzsde Felügyelet az energiapiaci spekulációt keretek közé szorítani hivatott javaslatait. A tavaly nyári elképzeléseknek megfelelően az egy szereplő által felvehető pozíció mértéket korlátoznák, persze a kereskedelmi célokból fedezeti pozíciókat nyitókat nem érintené a szabályozás.

A tavaly nyári meghallgatásokat követően a piaci szereplők már nagyon várták a CFTC javaslatait az energiapiaci spekuláció szabolyozásával kapcsolatban. A testület 4:1 arányban igent mondott azon javaslatra, mely szerint az egy piaci szereplő kezében összpontosuló pozíció mennyiséget szorítanák korlátok közé. A szabályozás a fizikai leszállítással és pénzbeni elszámolással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés