Előfizetői tartalom

Még nagyobb olajtalálat a MOL kurdisztáni partnerénél, mint azt korábban hitték

Portfolio
Nagyobb a potenciális olajvagyon a MOL kurdisztáni partnerének, a Gulf Keystone Shaikan-1B jelű fúrásánál, mint azt korábban becsültek, pedig a hazai olajtársaság már akkor is inkább hűteni igyekezett a kedélyeket. A londoni tőzsdén jegyzett társaság ma közölt jelentése szerint, átlagosan 4.2 mrd hordó olajat és 22.6 mrd köbméter gáz kitermelhetőségét valószínűsítik. A korábbi becslések 1.5-3 mrd hordó olajról szóltak.

Megszülettet az októberben sikerként bejelentett Shaikan1-B jelű fúrás során feltárt olajvagyon végleges becslése. E szerint a korai számítások szerénynek bizonyultak, ugyanis a Gulf Keystone honlapján ma közzétett végleges jelentés szerint magas valószínűségi szint mellett több mint 1.9 mrd hordó olajat lehet kinyerni a lelőhelyen, de átlagosan 4.2 mrd hordó körüli értéket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés