Előfizetői tartalom

Kihirdették a botrányos törvénymódosításokat

Portfolio
A mai napon került kihirdetésre az "Egyes energetikai tárgyú törvények módosításáról" névre keresztelt törvény. A hazai energetikai törvényeket átíró irat kb. három hét alatt került elfogadásra, elsöprő parlamenti többség mellett, bár a szakmai körökben terjengő információk szerint még az sem igazán tisztázott, hogy hol készült az elfogadásra került mintegy hatvanoldalas szöveg. A módosítás által több pénz kerül a kisebb kapcsoltan termelő erőművekhez, és a hazai átviteli áramhálózathoz és nagynyomású földgázhálózathoz sem kell érdemben hozzányúlnia azok tulajdonosainak, az MVM-nek és a MOL-nak az uniós harmadik energiacsomag implementálása során.

Mint azt korábban várni lehetett, az idő rövidsége miatt nem történt változás a módosítás kötelező átvételi rendszerre vonatkozó részeiben, vagyis a Portfolio.hu által korábban közölt - a témát részletesen tárgyaló - cikkében foglaltak továbbra is állnak.Kapcsolódó cikkünk2009.12.23 12:14Botrány! Törvénybe foglalnák a magasabb áramárakat?Emlékeztetőül: a törvénymódosítás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés