Előfizetői tartalom

Esik az olajár! - Nagyot emelkedtek az amerikai olajkészletek

Portfolio
Percekkel ezelőtt tette közzé az amerikai EIA a múlt heti olajkészletek alakulását. Ezek szerint a nyersolajkészletek 3.7 millió, a benzinkészletek 3.8 millió, a dízelt és fűtőolajat tartalmazó készletek 1.4 millió hordós emelkedést mutattak. Az adatok hatására az olajár hirtelen 2%-os mínuszba ugrott (bár már előtti is a csökkenés irányába mozdult az árfolyam).

A Platts által megkérdezett elemzők a nyersolajkészletek 1.9 millió hordós emelkedését várták, melyet a tényadatok jelentősen meghaladtak. Ennek hatására az olajár legközelebbi lejárata egészen a 78.8 dolláros szintig ereszkedett.Láthatjuk tehát, hogy a 80 dolláros szintek elhagyását az igen magas szinten álló készletállomány akasztja meg. A világ legnagyobb olajfogyasztójának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés