Előfizetői tartalom

Kétségek között a lengyel nagyfogyasztók

Portfolio
Lengyelország csökkenteni kényszerülhet az ipari létesítményeinek szállított gázmennyiséget, amennyiben nem sikerül megállapodniuk Oroszországgal a hosszú távú gázellátásokról. Korábban úgy tűnt, hogy a két ország konszenzusra jutott az ügyben, azonban az utolsó pillanatban mégiscsak meghiúsult a szerződés megkötése. Oroszország ennek ellenére mégis emelt mennyiséget szállít Lengyelországnak, de nem lehet tudni, hogy meddig.

Ismét előtérbe került a nemzetközi sajtóban a lengyel ipari gázfogyasztók ellátásnak esetleges korlátozása, tekintettel arra, hogy Lengyelországnak és Oroszországnak továbbra sem sikerült megállapodnia a 2010-től érvényes gázszállítások feltételeiben. A Bloomberg értesülései szerint Lengyelország csökkentené a nagyobb ipari fogyasztóinak szánt gázmennyiségeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés