Előfizetői tartalom

Sarközy újból nekifut a karbonadónak

Portfolio
Nicolas Sarközy továbbra is elkötelezett a francia karbonadó, és a közösségi szintű klímaadó bevezetése mellett. Franciaországban a korábbi tervek szerint január 1-től 17 euró karbonadót kellett volna fizetni tonnánként a szén-dioxid kibocsátás után, azonban alkotmányossági problémák miatt az új adónem végül mégsem került bevezetésre. A francia elnök szerint január 20-ára újraírják a jogszabályt, így júliustól már beszedhetővé válhat a karbonadó. A franciák továbbra is szeretnének egy EU-s szintű klímaadót.

Nicolas Sarkozy francia elnök továbbra is kitart a karbonadó mellett, így a tervek szerint január 20-án új tervezet kerül a francia törvényhozás elé azt követően, hogy az előző tervezetet alkotmányossági aggályok miatt elutasították a francia bírák. Az eredeti szándék szerint tonnánként 17 eurót kellene fizetnie minden egyes tonna CO2-kibocsátás után Franciaországban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés