Előfizetői tartalom

Kánaán vagy pokol lesz 2010? - Itt vannak a profik jóslatai

Portfolio
A december eleji felméréshez képest kismértékben nőtt a három hónapos időtávon BUX index emelkedést váró alapkezelők aránya. A hosszabb, egy éves kilátásokat illetően nem lehetett trendszerű elmozdulást felfedezni, a Portfolio.hu által megkérdezett profi befektetők többsége szerint a BUX index év végén a 21,227 pontos érték +/-5%-os környezetében tartózkodhat. A legkedveltebb vezető részvények sorában nagy előreugrást produkált a MOL, így mostanra ez a hazai profik Top Pickje. A Richter sokat esett vissza, az OTP és az MTelekom pedig továbbra is kevés említést kapott. Az alapkezelők elsöprő többsége továbbra is piaci súlyon tartja a részvényeket a saját benchmarkhoz képest.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Aegon, Allianz, Axa, Buda-Cash, Budapest Alapkezelő, Citadella Consulting, Concorde, Dialóg, Erste, Equilor, Generali, ING, K&H, MKB, QUAESTOR, Pioneer, Raiffeisen, RCM. A szeptember végétől kialakított kereskedési sáv (19600 és 21700 pont között) felső széléhez közel, 2%-os emelkedéssel fejezte be a BUX index a december hónapot. Bár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés