Előfizetői tartalom

Repülőrajtot vett Amerika

Portfolio
Az új évben is kitart az emelkedő trend az amerikai részvénypiacokon, az indexek tegnap új lokális csúcsra futottak a csütörtöki lekonyulást követően. A jókedvhez egy vártnál jobb makroadat is hozzájárult, és úgy tűnik a Fed szigorítása miatti korábbi kisebb aggodalmak is tovább halványodtak. Az amerikai tőzsdék emelkedését ma reggel Ázsia is igyekszik lekövetni, a hongkongi Hang Seng index már közel 2%-os pluszban van.

Pozitív hangulatban indult a tegnapi kereskedés a tengerentúlon, a jókedv pedig a zárásig kitartott, ami az egyes részvényindexek szintjén 1% feletti emelkedést eredményezett. A Dow 1.5, az S&P 1.6, a Nasdaq pedig 1.7%-kal került feljebb, ezzel valamennyi benchmark új lokális csúcsot állított be. A hegymenetben a következők játszhattak főszerepet: - Értékesítési és munkaerőpiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés