Előfizetői tartalom

Hazánkban terjeszkedne a bioetanol-óriás

Portfolio
Várhatóan áprilisban megkezdődnek egy újabb bioetanol üzem építési munkálatai hazánkban az amerikai Fagen Inc. európai terjeszkedési tervének részeként. A Fagen az Egyesült Államok területén jelenleg 47 etanolüzemet birtokol, és részt vesz biomassza és szélenergia projektekben is. A hazánkba tervezett létesítmény várhatóan Dunaföldváron lesz.

A családi tulajdonban lévő Fagen társaság az Egyesült Államokban 47 hasonló üzemet működtet, azonban az alapító és cégvezető Ron Fagen szerint az amerikai politikai környezet kezd egyre kedvezőtlenebbé válni a kukorica alapú bioetanol gyártás számára, így az újabb projekteket már nem a fiatal kontinensen, hanem Európában kívánja elindítani. A StarTribune tudósítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés