Előfizetői tartalom

USA: Bernanke megadta az alaphangot

Portfolio
Emelkedéssel indulhat az új év a tengerentúlon is, a főbb amerikai határidős indexek közül a Dow 60, az S&P 7, a Nasdaq futures pedig 19 pontos pluszban tartózkodik. A pozitív hangulatban a kedvező kínai és eurozóna makroadatok mellett Bernanke hétvégi beszéde is szerepet játszhat, mely némileg enyhítette a kamatemelési várakozásokat. A befektetőknek azonban érdemes résen lenni, hiszen a délután folyamán fontos adatok érkeznek.

Optimista hangulatban várja a nyitást Amerika, ebben szerepet játszhat, hogy Ben Bernanke az American Economic Association tegnapi, Atlantában tartott konferenciáján elmondta, a FED mindent megtesz a jövőben is az eszközár-buborékok kialakulásának megfékezése érdekében. A Fedet sokan kritizálják amiatt, hogy a 2000-2001-es recessziót követően túl sokáig tartotta túl alacsony...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés