Előfizetői tartalom

Már Obama is megérkezett

Portfolio
Történt némi előremozdulás a Koppenhágai Klímacsúcson, miután Amerika komoly pénzügyi támogatást ígért a szegényebb országoknak, illetve Kína bejelentette, hogy hajlandó nyilvánosságra hozni kibocsátási jegyzékét. A legfontosabb kérdésekben, így a konkrét kibocsátás-csökkentési célértékekben továbbra sincs megegyezés, így valószínűleg az előzetes várakozásokhoz képest gyengébb tartalmú megállapodást szignózhatnak ma este a küldöttek, elnökök és kormányfők. Obama éppen az imént érkezett meg Koppenhágába.

Újabb lökést kapott a Koppenhágai Klímacsúcs azt követően, hogy Hillary Clinton az Egyesült Államok képviseletében bejelentette, hogy országa kész akár 100 milliárd dolláros támogatást is nyújtani a szegényebb nemzeteknek a klímaváltozás elleni harc elősegítésére. Ezt követően Kína is bejelentést tett, közölvén hogy transzparenssé teszik a kibocsátási jegyzéküket....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés