Előfizetői tartalom

Tovább folytatódhat a részvénypiaci szárnyalás (Goldman Sachs)

Portfolio
Erős év lesz a globális gazdasági növekedés szempontjából 2010, azonban az inflációtól nem kell tartani még a fejlődő országokban sem, ezért a jegybanki alapkamatok alacsony szinteken maradhatnak. Az év elején a részvénypiaci szárnyalás tovább folytatódhat, viszont 2010 második felében mérséklődik az optimizmus és az S&P 500 index 1,250 ponton fejezheti be az évet. A vállalati profitok dinamikusan növekedhetnek, az új részvénypiaci csúcsokra azonban még várni kell - írja a Goldman Sachs elemzője 2010-es részvénypiaci stratégiájában.

2010: erőteljes globális növekedés és alacsony infláció. 2010 és 2011 is meglehetősen erős év lesz a Goldman Sachs elemzői szerint, a jövő évre 4.4%-os, 2011-re pedig 4.5%-os globális GDP növekedést jósolnak a stratégák. A dinamikus gazdasági növekedés és az alacsony infláció pedig kedvező lesz a pénzügyi piacok számára. A BRIC országok és a fejlődő piacok erőteljes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés