Előfizetői tartalom

Mivel kereshetünk jól 2010-ben? (UBS)

Portfolio
A részvénypiacok és a vállalati kötvények lehetnek a legvonzóbb befektetési területek a 2010-es évben, viszont az államkötvényeket és a készpénzjellegű befektetéseket kerülni érdemes - olvasható a UBS legfrissebb stratégiájában. 2010 folyamán új kihívásokkal kell szembenézniük a piacoknak, olyan év lesz, amikor a ciklikus és a strukturális erők összecsapnak és a gazdasági fellendülés erőssége tesztelésre kerül. A piacoknak figyelembe kell venniük a kormányzatok kilépési stratégiáinak hatásait. A UBS által leginkább preferált szektorok a technológia, a nem ciklikus fogyasztási javak és az energia, az egyes régiókat tekintve pedig a fejlődő piacokat ajánlják az elemzők.

Mibe fektessünk 2010-ben?. A részvény-és a hitelpiacok értékeltsége megfelelő, de a globális gazdasági növekedés egyenlőtlen marad és a piacok volatilitása emelkedhet - fejti ki prognózisait a 2010-es évvel kapcsolatban a UBS stratégája legfrissebb elemzésében. Mivel 2010 elején megkezdődhetnek a kamatemelések, - amelyek nemcsak a kötvénypiaci hozamokat tornázhatják fel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés