Előfizetői tartalom

Mindenhol a klímavédelemről beszélnek

Portfolio
Miközben a fejlődő országok sem értenek egyet egymással abban, hogy milyen megállapodás szülessen Koppenhágában, addig Brüsszelben az Unió tagállamainak vezetői találkoznak az idei utolsó EU-csúcs alkalmából. A kétnapos brüsszeli eseményen vélhetően komoly vita lesz arról, hogy az Európai Bizottság milyen közös álláspontot képviseljen a kibocsátás-csökkentési vállalás, illetve a fejlődő országoknak nyújtott klímavédelmi támogatások tekintetében a jelenleg is zajló klímacsúcson. Koppenhágában egyes szigetországok és afrikai államok a nemrég kiszivárgott ajánlásban foglaltaknál is komolyabb klímavédelmi lépéseket követelnek.

"Lisszabon" után először A kétnapos brüsszeli találkozón vélhetően komoly vita fog kialakulni az EU klímavédelmi vállalásaival kapcsolatban, ugyanis több tagország és lobbi-szervezet egy, a mostani 20%-osnál nagyobb, 30%-os kibocsátás-csökkentési vállalás mellett kardoskodik, illetve még továbbra is rendezetlen az EU által a fejlődő országoknak nyújtott klímavédelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés