Előfizetői tartalom

Nabuccoban elsők vagyunk, Románai ma ratifikálhat

Portfolio
Várhatóan a jövő év első felében megnyílik a Nabucco gázvezeték potenciális szállítói számára az úgynevezett open season eljárás, amelynek során - még kötelezettség nélkül - felmérik a szállítási igényeket az évi 31 milliárd köbméter csúcskapacitásra tervezett vezetéken - jelentette be Bayer Mihály nagykövet a Nabucco földgázvezeték előkészítésének és megvalósításának folyamatát segítő parlamenti eseti bizottság ülésén. Magyarország eddig egyedüliként ratifikálta a július 13-án Ankarában megkötött Nabucco-egyezményt, de vélhetően a mai napon az átmeneti román kormány is törvénybe iktatja a megállapodást.

A bizottsági tagok és a nagykövet is egyetértettek abban, hogy 2009 a Nabucco projekt szempontjából sikeres volt - tudósít az MTI. Szabó György, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) főosztályvezetője szerint fontos lenne mielőbb véglegesíteni a Nemzetközi Nabucco Konzorcium (NIC) üzleti modelljét ahhoz, hogy alá lehessen írni a konzorcium és a résztvevő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés