Előfizetői tartalom

300 millió eurót ad az EIB az új vezetékre

Portfolio
300 millió eurót folyósít az Európai Beruházási Bank a BritNed elnevezésű, a holland és a brit elektromos hálózatokat összekötő távvezeték megépítésére. A vezetékben érdekelt brit National Grid és a holland TenneT rendszerirányító társaságok így az összes tervezett költség feléhez jutnak hozzá. A vezeték várhatóan 2011-től áll üzembe.

Az Európai Beruházási Bank (EIB) 300 millió eurót biztosít az Egyesült Királyságot és Hollandiát összekötő új átviteli kábel megépítésére, amelyet a brit rendszerirányító National Grid, és a szintén hasonló üzletben utazó holland TenneT kíván megépíteni. A 600 millió eurós költségvetéssel tervezett BritNed-ben 50-50%-os tulajdonrésszel bír a két társaság....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés