Előfizetői tartalom

1.5 milliárd eurót osztott szét ma a Bizottság

Portfolio
Több mint 1.5 milliárdnyi euróról szóló támogatást hagyott ma jóvá az Európai Bizottság 15 energetikai projektnek. A támogatást nyert kezdeményezések közül 6 a szén-dioxid megkötésével és tárolásával foglalkozik, míg a továbbiak jellemzően tengeri, off-shore szélparkok létesítésére irányulnak. A most bejelentett 1.5 milliárd euró az első részlete annak a 4 milliárd eurónak, amit az Unió még májusban különített el az energetikai projektek támogatására.

Az Európai Bizottság a mai napon több mint 1.5 milliárd euró támogatást hagyott jóvá összesen 15 energetikai projektnek. A bizottsági közlemény szerint a most jóváhagyott támogatásokból 1 milliárd euró jut 6 szén-dioxid leválasztással és tárolással (CCS) kísérletező vállalkozásnak, valamint további 565 millió euró kilenc off-shore szélerőmű projektnek. Abból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés