Előfizetői tartalom

Több mint ezer önkormányzat harcol a klímaváltozás ellen

Portfolio
Átlépte az ezres határt a fenntartható energiaellátás mellett elkötelezett települések száma az Európai Unióban. Az ezredik város a Balti-tenger partján fekvő volt Hanza-város, Rostock lett, amelynek célja, hogy a jelenlegi 4.1 tonnás egy főre eső szén-dioxidkibocsátását 2 tonnára szorítsa le az elkövetkező évek során. Magyarországról Biharkeresztes, Budapest és Tata csatlakozott eddig az Európai Bizottság által idén indult kezdeményezéshez.

Az Európai Bizottság által 2009 februárjában életre keltett tömörülés, a Polgármesterek Szövetsége a Fenntartható Energiaellátásért a mai napon 1017 tagot számlál, és az 1000-dik csatlakozó bejelentésére éppen a Koppenhágai Klímacsúcs nyitónapján került sor. Az 1000. csatlakozási nyilatkozatot aláíró polgármester az észak-németországi Rostock városáé volt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés