Előfizetői tartalom

Bajnai által egyszerűbben mehetnek a sérült kazetták Oroszországba

Portfolio
A Paksi Atomerőműben 2003-ban baleset során megsérült fűtőelemek a környezettől izolált tokokba zárva a kettes blokk pihentető medencéjében víz alatt elhelyezve várják, hogy Oroszországba szállítsák őket, elszállításuk megkönnyítésére a miniszterelnök módosított egy korábbi kormányhatározatot, amely a múlt héten lépett hatályba - tudósít az MTI.

Az eredeti, 2006. novemberi határozat a paksi atomerőműben, 2003-ban történt baleset kapcsán született. Az akkor megsérült kazetták elszállítását és ártalmatlanítását egy orosz cég vállalta magára, amelynek részleteit egy 2006-ban aláírt államközi szerződésben szentesítették - emlékeztet a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) kommunikációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés