Előfizetői tartalom

Vigyázzunk a részvényekkel?

Portfolio
Rég nem látott pesszimizmus uralkodik a Portfolio.hu által megkérdezett alapkezelők körében a BUX index egy éves elmozdulását illetően. Úgy tűnik azonban, hogy nem kell rögtön eladásokba kezdenünk, hiszen a közeljövőt illetően nem ennyire borús a kép. A megkérdezettek 72%-a szerint ugyanis a BUX index három hónap múlva a jelenlegi szintek közelében tartózkodhat. A legkedveltebb részvény továbbra is a Richter, míg a MOL említéseinek száma nőtt legnagyobb mértékben az elmúlt egy hónap során. A profik elsöprő többsége, 75%-a piaci súlyon tartja a részvényeket a saját benchmarkhoz képest.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Aberdeen, Aegon, Axa, Buda-Cash, Budapest Alapkezelő, CIB, Citadella Consulting, Concorde, Dialóg, Erste, Equilor, Generali, K&H, MKB, OTP, QUAESTOR, Pioneer, Raiffeisen. Novemberben már nem tudott új lokális csúcsra futni a BUX index, és a hónapot is mindössze 1.1%-os emelkedéssel fejezte be a hazai benchmark. Úgy tűnik hiába van továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés