Előfizetői tartalom

Hiányoznak a tettek a régiós energiapolitikában

Portfolio
Míg az elmúlt hetek nyilatkozatai alapján a kelet-közép-európai régió országai késznek mutatkoznak a közös fellépésre energetikai kihívásaik kezelése érdekében, a szavak tettekre váltása egyelőre várat magára. Márpedig az egyes országok problémáinak megoldását is az olyan lépések mozdítanák előre a legjelentősebb mértékben, mint a határokon átnyúló energiakereskedelem elősegítése, az energetikára kiterjedő közös versenyjogi lépések megtétele, átfogó finanszírozási mechanizmus kidolgozása, valamint az új technológiák helyi adaptálására irányuló közös kutatás-fejlesztés és az országok együttes érdekképviselete - áll a Constellation Energy Institute által kidolgozott javaslatcsomagban.

"A kelet-közép-európai régió országai nagyon hasonló problémákkal küszködnek az ellátásbiztonság, az energiahatékonyság, a diverzifikáció valamint a megújuló energiaforrások bevonása terén. Mindezek megoldására öt főbb lépést látunk, melyek mindegyike feltételezi az országok közötti szoros együttműködést," állítja Paul Domján, a budapesti székhelyű Constellation...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés