Előfizetői tartalom

Rengeteg ember kell a bővülő Paksi Atomerőműhöz

Portfolio
Még nem dőlt el, hogy milyen blokkok épülnek majd Pakson, de várhatóan nyomott vizes technológiát választanak. A tender várhatóan 2011 végére készül el. A lehetséges építők mindegyike megkereste már a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt-t hangzott el az MTI tudósítása szerint a paksi atomerőmű bővítéséről szóló konferencián kedden, Pakson.

Jelenleg ötvenhárom atomerőművi blokk épül a világon. Ezek szinte kivétel nélkül nyomott vizes technológiájúak, mint a paksi atomerőmű négy reaktora. A szakmai indokok amellett szólnak, hogy Pakson is ilyen épüljön - mondta Végh János a BME Nukleáris Technikai Intézete, az MVM Zrt. és a Paksi Atomerőmű Zrt. közös konferenciáján. Az MTA KFKI Atomenergia Kutatóintézet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés