Előfizetői tartalom

A MOL is bekerült az Emfesz-sztoriba

Portfolio
Folytatódik az Emfesz-saga. A Mabofi újabb feljelentéskiegészítést tett, mintegy 60 millió dollár offshore hátterű cégekhez történő gyanús elvándorlásával kapcsolatban. Továbbá a ciprusi bejegyzésű cég beszélt arról is, hogy amennyiben sikerül visszaszereznie az Emfeszt, akkor képes lenne azt gázzal ellátni. Piaci szereplők szerint ebben az esetben a Gazprom 51%-os részt vehetne az Emfeszben. Mindeközben a MOL nevét is kapcsolatba hozták az Emfesz-szel, mint potenciális beszállítóét. A - MOL-leány - MOL Energiakereskedő Zrt.-ben ugyanis éppen részesedést kíván szerezni egy feltehetően orosz hátterű offshore cég, és piaci szakemberek szerint ennek egyik lehetséges célja az lehet, hogy az Emfesz-t továbbra is olcsóbb gázzal láthassák el a jövőben, amely üzletből a MOL és az új (orosz) partner is részesülne.

Beszélt a Mabofi A tegnapi napon a ciprusi bejegyzésű Mabofit képviselve Knopp András tartott háttérbeszélgetést az Emfesz körüli huzavona kapcsán - számol be a Magyar Nemzet. Az elmondottak alapján a Mabofi beperelné a Magyar Államot, amennyiben az megfosztaná az Emfesz-t a gázkereskedelmi engedélyétől, mert így biztosan elveszítené a pénzét a volt tulajdonos. Mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés