Előfizetői tartalom

Vége az Emfesz-ügynek? Megvan a megállapodás?

Portfolio
Ha hinni lehet a suttogó hangoknak, akkor a színfalak mögött már megoldották az Emfesz sorsát, amelyben része lehet a közelmúltban moszkvai látogatást tett politikusoknak is, mint például Gyurcsány Ferencnek és Orbán Viktornak. Az Emfeszt váltó vegyesvállalatban többségi részesedést szerezne egy orosz gáztársaság - de nem a Gazprom-, valamint kisebbségi tulajdonosként szerephez jutna a korábban már hírbe került magyar MVM is.

A Portfolio.hu értesülési szerint az Emfesz ügyfeleinek már nem kell sokáig aggódniuk a szolgáltatójuk (és saját maguk) hosszú távú gázellátása miatt, mert a háttérben már megszületett az az orosz-magyar megállapodás, amelyben kiosztották a lapokat az Emfesz ügyben. Az üzlet megkötésben szerepe lehet a közelmúltban Moszkvába látogató Gyurcsány Ferencnek és Orbán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés