Előfizetői tartalom

Problémák lehetnek a távhőárakkal

Portfolio
Túlságosan bonyolult a jelenlegi távhőárképzési rendszer, állítja a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének alelnöke. A jelenlegi szisztémában könnyen előfordulhat, hogy egyszerre több mint 90 társaság fordul a Magyar Energia Hivatalhoz (MEH) az árváltozások elfogadtatása végett, ami komoly csúszásokat eredményezhet az engedélyek kiadásában. A most érvényes szabályozás helyett érdemesebb lenne egy, a MEH által ellenőrzött formula alapján, folyamatosan karbantartani a fogyasztói árakat, véli László György. A MEH szerint statisztikailag kicsi az esélye, hogy a szolgáltatók többsége egy időben keresse fel őket árváltoztatási kérelemmel.

Mint ismeretes, július elsejétől a távhőcégek csak abban az esetben módosíthatják távhőáraikat, ha azt a Magyar Energia Hivatal indokoltnak találja, vagyis a hatóság jóváhagyására van szükség. A Portfolio.hu-nak nyilatkozó László György szerint így a jelenleg működő rendszerben a Hivatalra komoly nyomás nehezedhet, hisz elméletileg az is megeshet, hogy a több mint 90...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés