FONTOS Kiderült, hogyan teljesített az energiakrízisből kilábaló magyar energiaszektor
 
Előfizetői tartalom

Mindenkit verünk a régióban

Portfolio
Az elmúlt napokban látott megtorpanás után ma ismét felfelé menetelnek a részvénypiacok, az emelkedés mögött azonban nincs különösebb piacmozgató hír. Nyugat-Európához hasonlóan a régióban is jellemzően 1-2%-os pluszokat láthatunk, az élen ezúttal a BUX halad (+2.3%). A hazai piacon érett már egy komolyabb felfelé korrekció, hiszen az elmúlt időszakban látványosan lemaradtunk. Az elsődleges húzóerő az OTP, a bankpapírok több mint 3%-ot izmosodtak a pénteki záróárhoz képest. Az egyedüli negatívum megintcsak az alacsony forgalom, a befektetők eddig mindössze 7 milliárd forint értékben kereskedtek részvényekkel idehaza.

Nyugat-Európához hasonlóan a régióban is emelkednek a tőzsdék, a hegymenet mögött azonban ezúttal sincs különösebb piacmozgató hír. Ami viszont továbbra is aggasztó, az a roppant alacsony forgalom, mely arra utal, hogy ezeken a szinteken a befektetők többsége már bizonytalan és inkább a partvonalról szemléli az eseményeket. Ma végre a magyar piac is korrigálni tudja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés