Előfizetői tartalom

Így adózol jövőre! - Kedvezmények, szuperbruttó és a többiek

Portfolio
Bár az összevonás alá tartozó jövedelmekre vonatkozó adókulcsok jelentősen csökkeni fognak 2010-ben, a szuperbruttósításnak köszönhetően az adóterhelés már visszafogottabb mértékben mérséklődik jövőre. A megszűnő adókedvezmények pedig kifejezetten kellemetlenül érinthetik azokat, akiknek eddig lehetőségük volt a különböző, állam által adózási keretek között biztosított, kedvezmények igénybevételére.

Az idei évben személyi jövedelemadó-kedvezményt főszabály szerint azon adózók vehetnek igénybe, akiknek a jövedelme nem haladja meg az évi bruttó 3.9 millió forintot. 100%-osan a kedvezmények évi 3.4 millió forintos jövedelemig használhatók ki a törvényben engedélyezett költségek 30%-áig, de legfeljebb 100.000 forintig. Az adókedvezmények teljes mértékű kihasználására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés