Előfizetői tartalom

Mi lesz a távfűtéssel?

Portfolio
Mind filozófiájában, mind üzleti modelljében a bécsi távfűtési rendszer szolgálhat példakánt a budapesti távfűtés számára, mondta Kovács Lajos a FŐTÁV Zrt. vezérigazgatója. E példából kiindulva a budapesti rendszert tekintve az elsődleges cél egy körgyűrű kialakítása, amellyel összekötnék a jelenleg egymástól elszigetelten működő távfűtési körzeteket, ugyanis hosszú távon kizárólag ez biztosíthatja a távfűtés versenyképességnek megtarthatóságát. E mellett szintén a bécsi tapasztalatokból kiindulva távhűtés bevezetését is tervezi a FŐTÁV, valamint lehetséges egy biomassza alapú fűtőmű megépítése is.

Kovács Lajos a bécsi példára hivatkozva hangsúlyozta egy távfűtőgyűrű megépítésének fontosságát, amely biztonságosabb és hatékonyabb üzemeltetést tenne lehetővé. Hosszú távon ugyancsak ez szolgáltathatja a versenyképes árakat, hisz egy egységes budapesti ellátási piac létrejöttével már mód nyílna a hőerőművek versenyeztetésére, ami az energiahatékonysági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés