Előfizetői tartalom

300 millió dollártól esett el most Ukrajna

Portfolio
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elhalasztja a döntést az ukrán állami gázvállalat Naftogaznak kilátásba helyezett 300 millió dollárról. Az együttműködés nem szakad meg a bank és a kelet-európai ország között, csak mivel Ukrajnának nem sikerült megfelelnie a hitel folyósításához szükséges feltételeknek, így a londoni székhelyű bank igazgatótanácsa nem hozhatott döntést az ügyben.

Az EBRD szeptember 16-án helyezte kilátásba, hogy hitellel segítené Ukrajna gázvásárlását, valamint további 450 milliós kölcsönt adna az ország energiainfrastruktúrájának és -hatékonyságának javítására. A tervezet szerint az EBRD és az Európai Beruházási Bank (EIB) közösen további összegeket is Ukrajna rendelkezésére bocsátana, amennyiben az képes a reformokra....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés