Előfizetői tartalom

Bioetanollal üzemelő motorok gyártását kezdték meg Győrött

Portfolio
Az Audi Hungariánál megkezdődött a bioetanollal is üzemelő, 2.0 literes TFSI motorok sorozatgyártása. Az etanolos üzemmód, az Európában szabványosított E85-ös jelzésű üzemanyaggal csökkenti a fenntartási költségeket és javítja a jármű CO2 kibocsátási értékét. A bioetanolos motorok sorozatgyártását a már meglévő, négyhengeres motorok gyártósorába integrálták, a műszaki átalakítások közel 30 millió forintos beruházást igényeltek.

Az Audi koncepciójának előnye, hogy az erőforrás maximálisan 85 százalékos etanoltartalomig, a benzin bioalkoholtartalmának bármely koncentrációját fel tudja dolgozni anélkül, hogy a menettulajdonságokban és teljesítményben észrevehető eltérés jelentkezne. A bioetanol regeneratív alkotóelemeinek magas hányadának köszönhetően ennél az üzemanyagnál a jármű CO2 mérlege...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés