Előfizetői tartalom

Drágább szén-dioxid kvótákra lenne szükség

Portfolio
Fatih Birol, a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) vezető közgazdásza szerint forradalomra van szükség a világ energia- és gépjármű-iparában, hogy a világ képes legyen elfordulni a fosszilis energiahordozóktól, és megteremteni a fenntartható fejlődés alapját. Ehhez szükség lenne a szén-dioxid kvóták árának drasztikus emelésére, illetve a közelgő koppenhágai klímacsúcson is egyértelmű jelet kell küldeni a világ energiaiparának egy egyezség megkötésével.

Birol szerint a közelgő ENSZ égisze alatt megrendezésre kerülő Koppenhágai klímacsúcson mindenképpen egyezségre kell jutni, hogy a világ energiaipara egyértelmű jelét láthassa a változásnak - idéz az FT az Ügynökség héten publikált World Energy Outlook című kiadványából. Az IEA évente kiadásra kerülő tájékoztatójában a közgazdász többek között tárgyalja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés