Előfizetői tartalom

Synergon: relatíve szép számok, de semmi több

Sándor Dávid
A nehéz piaci körülmények közepette (és magához képest is) kiegyensúlyozott teljesítményt tudott felmutatni a Synergon. Ahhoz azonban, hogy a menedzsment idei várakozásai teljesülhessenek, csodás negyedik negyedévre lesz szükség. A sztorit persze a részvények piacán továbbra is a nagytulajdonosok kiszállási szándéka jelentheti. A gyorsjelentés főbb pontjai: - a bevételek 23%-kal estek, a pénzügyi és telekomszegmens most kezdett esésbe, az ipari szegmens azonban már nem zuhan, - a nagy visszaesést az állami megrendelésekkel tompítja a társaság, - ráadásul a szolgáltatás tartalom erősödése miatt 30% felett maradt a bruttó fedezeti hányad, - így üzemi szinten is nyereség, melyet alsóbb sorokon is sikerült tartani.

A historikus negyedéves értékeket fenntartásokkal kell kezelnünk, mert a cég korábban módosításokat eszközölt a kimutatások szerkezetét illetően. Ennek hatására a 2005-ös első negyedéves adatoktól kezdődően nyugszanak azonos alapokon a számok (azaz a kumulált értékeket tekintve 2005 negyedik negyedévétől). Emellett a korábbi évek jelentős egyszeri tételei és az akkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés