Előfizetői tartalom

Jó hír fűti a biztosítók papírjait

Portfolio
Fellélegeztek ma az európai biztosítók, miután kiderült, a szabályozó hatóságok enyhítenek az Európai Parlament által fél éve elfogadott Szolvencia II szabályozás első, nagyon konzervatív interpretácóján, amely szerintük felesleges tőkeképzésre kényszerítette volna a társaságokat. Az ügyben illetékes Európai Biztosítási és Munkáltatói Nyugdíjpénztár Felügyelők Bizottsága (CEIOPS) az Európai Bizottsághoz írt levelében közölte, megfontolta a szektor szereplőinek javaslatait, így enyhítve a biztosítók terhét az implementáció egyes pontjain. Jó hír az is, hogy az egyeztetés folytatódik.

A Szolvencia II a bankok Bázel II szabályozására rímelve az európai biztosítók számára a kockzázatok mérése mellett többek között az előírt tőke nagyságát hivatott szabályozni. A nemzeti biztosítási felügyeletek (Magyarországon ezt a szerepet a PSZÁF tölti be) közötti koordinációt a CEIOPS végzi, és javaslatokat tesz a felügyelt intézmények számára a Szolvencia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés