Előfizetői tartalom

Gyorsan rendeződni fog a helyzet az olaj piacán

Portfolio
Mind a két meghatározó intézmény szerint gyorsan magára tud találni az olaj piacán a kereslet, az EIA és az IEA számai legalább is erről tanúskodnak. Az EIA becslései szerint jövőre napi 1.26 millió hordóval nőhet a kereslet, míg októberben 1.1 millió hordóról írtak, a nagyobb növekedés miatt pedig az olaj árfolyamára vonatkozó prognózisukat is emelték. Az IEA jelentése tartalmazza 2030-ig a keresletet és kínálatot meghatározó tényezőket, szerintük a kereslet évente átlagosan 1 százalékkal nőhet 2030-ig a jelenlegi szintekről. A kereslet kielégítésére viszont közel 26,000 milliárd dollárnyi tőkére lesz szükség, ellenben ha sikerül a szén-dioxid kibocsátást visszafogni, akkor 10,000 milliárd dollár is elég lesz a gyengébb kereslet teljesítésére.

A mai napon két, a befektetők számára kiemelt fontosságú szervezet is közzé tette a globális olaj iránti keresletre vonatkozó várakozását, az EIA és az IEA előrejelzéséből is az tűnik ki, hogy a válságot követően gyorsan helyre állhat a kereslet az olaj piacán - írja a MarketWatch. Az EIA szerint a következő évben napi 1.26 millió hordóval lehet magasabb a globális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés