Előfizetői tartalom

Thilo Kusch: korai lenne még eladni

Portfolio
Hosszú távon gondolkodik, így nem tervezi még az 530, illetve 595 forinton vásárolt Magyar Telekom részvényeinek eladását Thilo Kusch, a társaság pénzügyi igazgatója. A menedzser a Portfolio.hu-nak adott interjújában kifejtette: elégedett a cég napokban közzétett gyorsjelentésével. Az interjú főbb pontjai: A viszonylag gyenge harmadik negyedéves nettó profit egyszeri tételeknek köszönhető. A társaság várhatóan 3-5 éven belül tudja megfordítani a bevételi trendet. Könnyen elképzelhető, hogy az idei év végén 30% alatt lesz a cég eladósodottsága, ez azonban nem feltétlenül jelent osztalékemelést. A menedzsment nem számít arra, hogy a cég késve fizeti majd ki az osztalékot a 2009-es üzleti év után. A menedzsment bízik benne, hogy a belső vizsgálat lassan a végéhez közeledik.

Portfolio.hu: Mit gondol a csütörtökön közzétett friss gyorsjelentésről, elégedett a számokkal? Thilo Kusch: Igen, a jelenlegi válságos gazdasági környezetben szerintem elégedettek lehetünk a társaság teljesítményével. P.: A nettó profit az elemzői várakozások fényében csalódást keltett. Az ön olvasatában mi az oka ennek? T. K.: Két alapvető oka van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés