Előfizetői tartalom

Gyorsul a Déli Áramlat

Portfolio
Megegyezett egymással Szlovénia és Oroszország a Déli Áramlat szlovéniai részének megépítéséről- jelentette be a szlovén gazdasági minisztérium. A napvilágot látott hírek szerint Borut Pahor szlovén kormányfő, és Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök 14-én szombaton írja alá szerződést Moszkvában, amikor is a két ország hokicsapata világbajnoki selejtezőn mérkőzik meg egymással. A héten Moszkvába látogat az osztrák kancellár is.

A Déli Áramlat szlovéniai szakaszának megépítésére és üzemeltetésére létrehozni kívánt céget fele-fele arányban fogja tulajdonolni az orosz Gazprom és a szlovén Geoplin gáztársaság. A megállapodás főként adózási kérdéseken csúszott eddig, de most úgy tűnik, hogy az oroszoknak végül sikerült speciális státuszt kiharcolniuk a vezetékük számára. Az új társaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés