Előfizetői tartalom

Borús évek jőhetnek a gáztermelőkre

Portfolio
A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) szerint gyökeres változás állhat a be a világ gázpiacán, a szervezet által jegyzett - jövő héten publikálásra kerülő - Kitekintőből kiszivárgott információk szerint a korábbi keresleti piac kínálativá alakulhat, ami csökkentheti Oroszország nyomásgyakorló-képességét is a jövőben - írja az FT.

A szállítóvezetékek és cseppfolyós földgázt (LNG) fogadó terminálok többletkapacitása a 2007-es szabad kapacitás több mint négyszeresére, 250 milliárd köbméterre nőhet 2015-ig. A várható környezetvédelmi politika, miszerint 2020-ra 450 ppm-re csökkentsék a levegő szén-dioxid tartalmát szintén nem lesz kedvező hatással a földgázkeresletre, ami alapján a gázpiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés