Előfizetői tartalom

Magyar Telekom: megint csúszhat az osztalék?

Portfolio
Nem valószínű, hogy a piac örömmel fogadja majd a Magyar Telekom ma hajnalban közzétett gyorsjelentését, ugyanis hiába tett a menedzsment komoly erőfeszítéseket a takarékosság terén, az ominózus belső vizsgálat miatt újra fennáll veszélye, hogy az osztalék csúszni fog. Ezen kívül a cég pénzügyi terhei is erősen megugrottak, így a nettó profit közel 10%-kal maradt el a konszenzustól. A gyorsjelentés főbb pontjai: 2.2 milliárd forintnyi egyszeri céltartalék visszaírás javította az eredményeket Komoly költségtakarékosságról tett tanúbizonyságot a menedzsment, aminek köszönhetően a tisztított üzemi teljesítmény is érezhetően meghaladja a várakozásokat. A pénzügyi terhek jelentősen megugrottak, így a nettó profit közel 10%-kal kisebb, mint a konszenzus. A vezérigazgató fenntartja a csoport számára megfogalmazott idei célkitűzéseket, de kommentárja óvatosságra int. A 2005-ös üzleti évhez hasonlóan megint csúszhat az osztalékfizetés.

Ami a lényeg. Első ránézésre magasan meghaladta a várakozásokat a Magyar Telekom 2009. harmadik negyedévi üzemi teljesítménye, olyan magasan, hogy az már-már gyanús.A gyorsjelentést átolvasva kiderül, hogy a negyedéves számokat 2.2 milliárd forintnyi céltartalék-feloldás javította, amivel az elemzők vélhetően előzetesen nem számoltak. Ez a 2.2 milliárd forint úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés