Előfizetői tartalom

Csúszdára ült a régió - ütik az OTP-t

Portfolio
Miközben Nyugat-Európában enyhe pluszt mutatnak a tőzsdék, a régió lendületesen esik, ez azonban elsősorban annak tudható be, hogy a tegnapi amerikai botlást igazán most reagálják le az indexek. A legnagyobb lendülettel az oroszok esnek (-2.8%), itt azonban az olaj lefordulása is komoly nyomást jelent. A BUX a korai zárásnak köszönhetően tegnap talpon maradt, ma azonban a hazai benchmark is lejtmenetbe kapcsolt, jelenleg 1.7%-os mínuszban tartózkodik. A csökkenéshez viszonylag magas forgalom társul, a befektetők eddig 17.3 milliárd forint értékben kereskedtek részvényekkel a pesti parketten.

Rosszul kezdődött a hét a világ tőzsdéin, és valamennyi vezető index grafikonján egy nagy fekete gyertya éktelenkedik, a tegnapi kereskedés eredményeképpen. A DAX közel 2%-os mínuszban fejezte be a tegnapi napot, ezzel az 5,600 pontos támasz közelébe került. A régiós tőzsdék is megbillentek tegnap, azonban a korai zárás miatt a fejlett piacok esést ma tudják igazán lereagálni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés