Előfizetői tartalom

Új csúcsra hajtották a Richtert is

Portfolio
Bár délután több kedvező vállalati gyorsjelentés is érkezett az USA-ból, a gyenge szeptemberi ingatlanpiaci adatok némileg elbizonytalanították a befektetőket, a fejlett piaci indexek jelenleg kisebb mínuszban tartózkodnak. A régióban ennek ellenére emelkedni tudtak a tőzsdék, a jókedv azonban visszafogott volt, a legjobban teljesítő cseh tőzsde is alig több mint 1%-os pluszt hozott össze. A BUX enyhe, 0.3%-os erősödéssel fejezte be a kereskedést, de ez is új záró csúcsnak felel meg. A vezető részvények közül a Richter szerepelt a legjobban, a gyógyszerpapírok több mint 2%-ot drágultak. A forgalom némileg elmaradt az átlagostól, összesen 23.2 milliárd forintot tett ki.

Meglehetősen sok impulzus érte ma délután a piacokat, több, egész pontosan 5 Dow komponens tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését. Az eredmények lényegében jók lettek, azonban az ingatlanpiacról már korántsem érkeztek ilyen kedvező hírek, szeptemberben ugyanis az újonnan kiadott építési enegedélyek száma 1.2 százalékkal csökkent, a megkezdett házépítések száma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés