Előfizetői tartalom

Jobb üzlet a zöld, de meddig?

Fekete Csaba
A projektfinanszírozás 2009 első félévében 30%-kal csökkent az energiaszektorban, amíg a megújulok esetében csupán 20%-os visszaesés mutatkozott, köszönhetően a zöldenergiák melletti - a beruházások megtérülését elősegítő - politikai megfontolásoknak. A kérdés már csak annyi, hogy a jelenlegi támogatási rendszerek meddig lesznek képesek fedezetet biztosítani a megnövekedett arányú megújuló energiatermelésnek, valamint ezen beruházások mikortól lesznek korlátjai a régió versenyképességének. Az alábbiakban Fekete Csabának, a KPMG menedzserének "A pénzügyi krízis hatása a közép-kelet-európai régió megújuló energiaszektorának beruházásaira"című - a Magyar Energetikai Társaság Energia Fórumán elhangzott - előadásából készült írást olvashatják.

2005 végén az Egyesült Államokban megszakadt az addig példa nélkül tapasztalható ingatlanár-emelkedés, a kereslet visszaesett, az értékesítési árak zuhanni kezdtek. Ennek következtében az alacsony önerő mellett nyújtott jelzáloghitelek fedezet nélkül maradtak, a bankok kihelyezett eszközeinek kockázatai jelentősen megnövekedtek, amely folyamat több nagy jelzálogbank csődjéhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés