Előfizetői tartalom

Tízezrek megélhetése van veszélyben

Portfolio
Bizonytalan a General Electric magyarországi izzólámpa, autólámpa és fénycsőgyártásának a jövője. A cégnek ennél a divíziójánál jelenleg nyolcezren dolgoznak, de a szakszervezet szerint nemcsak az ő állásuk, hanem a beszállítókkal együtt 25-30 ezer munkahely is veszélyben van. A cég elismerte, ahogy az egész világban, úgy hazánkban is felülvizsgálja fényforrásgyártó kapacitását, de közölte, hogy semmilyen tervet nem véglegesítettek még, a döntés néhány héten belül várható - írja az Index.

Most úgy tűnik, legjobb esetben 2000 dolgozója maradhat a GE Hungary fényforrásgyártó részlegének, ami jelenleg még nagyjából 8000 embert foglalkoztat. A cég fényforrásüzletágának globális központjában készülő tervekben szerepel azonban a teljes magyarországi fényforrásgyártás megszüntetése is - erről Selmeczy György, a vállalatnál működő Tungsram Dolgozók Független...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés