Előfizetői tartalom

2010 első felében jöhet a KÁT-reform

Portfolio
A kötelező átvételi rendszer átalakítása még e kormányzati ciklus alatt végbemehet - mondta Hónig Péter energiaügyi miniszter. A KÁT-os energiatermelés a teljes magyar fogyasztás 14%-át biztosította 2008-ban, amely 52,45 mrd forint többletköltséget jelentett a hazai fogyasztóknak. Magyarország jelenleg minden projektben érdekelt, amely a gázpiac beszerzési forrásainak bővítésére irányul, így a kormányzat egyaránt foglalkozik a Nabucco-val és a Déli Áramlattal is.

Hónig Péter az Energy Summit Hungary 2009 nevű rendezvényt megnyitó beszédében számolt be a magyar energiapiac aktuális kérdéseiről. Az energiaügyi miniszter beszédében elmondta, hogy a kormányzat minden tekintetben igyekszik megfelelni az uniós irányelveknek, illetve elősegíteni az energiapiac versenyfeltételeinek erősödését. Az ellátásbiztonság területén Hónig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés