Előfizetői tartalom

Szlovákia sem fog fázni a télen

Portfolio
Szlovákia az elmúlt pár hónapban több fontos lépést is tett gázbeszerzése diverzifikálásának irányába, így évi 850 millió köbméter gázvásárlásról szóló szerződést kötött a német E.ON Ruhrgas-szal, évi 500 millió köbméterben állapodott a francia GDF Suezzel, valamint az ugyancsak német VNG is fenntart 30 millió köbéter gázt a szlovák SPP gézvállalat számára, amennyiben az orosz szállítások ismét elakadnának a tél folyamán. Szlovákia az eddig megkötött szerződésekkel a tavalyi gázfogyasztása 20-25%-át lesz képes alternatív forrásból beszerezni.

Szlovákia is erősen készül a téli hónapok gázellátásának zavartalan biztosítására, így az elmúlt időszakban már több alternatív, nem orosz forrású gázellátási szerződést is kötött az állami többségi tulajdonban lévő SPP nevű gáztársaság, amely máskülönben főként az orosz Gazprom export szállításaira van utalva. Az SPP még június végén állapodott meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés